vineri, 5 august 2011

Valorile nationale

Un popor ce-şi uită strămoşii şi nu-i proslăveşte pe cei ce s-au jertfit pentru neam si patrie, acelui popor nu-i va mai rămâne decât ţărâna.

Trebuie să ne cunoaşte originele, să-i cunoaştem pe cei ce ne-au redat libertatea, pe cei ce au încercat sa ne-o redea şi să-i preamărim.

Nu ne face cinste ca oameni ca Bianca Drăguşanu, Florin Salam, Oana Zăvoranu, Silviu Prigoana, Gigi Becali, Radu Mazăre, Marian Vanghelie sau Daniela Crudu, să fie consideraţi drepte repere in viaţă de către tineri.

Un popor ce-şi pierde valoarea spirituala, va ajunge în ţărână. Poporul român şi-a pierdut această valoare, sau aproape că a pierdut-o. Biserica nu mai are rolul său de "educator" al maselor. Suntem educaţi de televizor, sau mai bine spus prostiţi de cei ce apar acolo. Cum am mai spus, acelea nu sunt valori, nu sunt modele de urmat.

Trebuie de asemenea cunoscută istoria, istoria adevărată şi nu cea predată în şcoală. Trebuie să cunoaştem cine a fost criminal şi cine nu, cine s-a jertfit pentru neam, de ce s-a jertfit pentru neam şi ce a obţinut neamul prin jertfa fiilor lui. Câţi dintre tinerii din ziua de azi ştiu cine este creatorul tricolorului? Câţi dintre ei ştiu ce a făcut Mihai Viteazul cu adevărat? Marii români sunt uitaţi, locul lor fiind luat de "eroii" zilelor noastre, de femei ce-şi arată sânii la televizor, de certurile dintre cuplurile mondene si-atâtea si-atâtea lucruri fără importanţă ce ne îndobitocesc.

Gândiţivă că ţara este la pământ. Că învăţământul este la pământ. Unde este cultura? Unde sunt vechile spaţii culturale? Ce este în locul acestor spaţii? Locuri în care tinerii se duceau înainte sa vadă o piesă de teatru, chiar să susţină propriile spectacole, să asculte un concert de muzică bună şi multe altele, au ajuns în ziua de astăzi discoteci, discoteci în care tinerii se duc şi se îmbată, se droghează şi se bat. Aceasta este cultura pe care o avem în ziua de azi. Acestea sunt valorile pe care le păstrăm şi consecinţele încep să apară. Am fost lăsaţi să fim îndobitociţi, pentru a fi mai uşor manipulaţi. Nimic nu este oferit în mod concret şi concret. Totul este dramatizat, totul este facut pentru a atrage publicul şi pentru a se vinde. De ce căutăm să ştim despre Irinel şi Monica, ce ne interesează să ştim că nu ştiu care piţipoancă i-a făcut sex oral nu ştiu cărui băiat de bani gata. Asta se cere, asta se oferă.

De pe băncile şcolilor ies sute şi sute de agramaţi, copii care nu ştiu să scrie corect sau să citească. Dar ce este mai tragic este faptul că aceşti copii ajung să termine facultăţi, iar unii dintre ei ajung profesori. 25% din profesorii din ziua de azi sunt formaţi de universităţi gen "Spiru Haret". Să nu mai vorbim de banii cheltuiţi de stat cu educarea acestor copii. De ce? Datorită sistemului. Sistem ce permite oricărui copil să promoveze un examen copiînd, iar pe profesori îi obligă să dea note mari pentru a părea că îşi fac treaba.

Trebuie să ne trezim, nu toţi suntem făcuţi pentru a fi ingineri, directori, doctori sau profesori. "Decât un doctor prost, mai bine un cizmar bun." şi cu aceasta am spus multe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu