miercuri, 10 august 2011

Gânduri

De ce guvernul României finanţează învăţământul în altă limbă decât limba română? De ce examenul de bacalaureat constă în probe sustinute în altă limbă decât limba română? De ce matematică în limba maternă? Păi făcând şcoala generală şi liceul în România nu înseamnă că suntem români şi că limba română este limba materna? În nicio ţară europeană nu se mai întâmplă aşa ceva.
De exemplu în Spania sunt peste un milion de români. La un milion de români ar fi cam o sută de mii de copii ce merg în şcolile spaniole. De ce pentru ei nu există învăţmânt în limba maternă, când ei ar fi mai îndreptăţiţi să aibe acest drept deoarece ei sunt născuţi în România, ci nu s-au stabilit de câteva sute de ani pe pamânt spaniol?
Este o aberaţie să te naşti într-o ţară şi apoi să înveţi în altă limbă în aceeaşi ţară. Nicăieri în lume nu mai este întâlnit aşa ceva. Poate doar la popoarele cucerite, sau noi am fost cuceriţi de maghiari, secui si saşi?
Continuăm să ne pierdem identitatea naţională, iar aceasta pierdere a dus la situaţia în care ne aflăm. Dacă toată lumea ar plăti ceea ce trebuie să plăteasca, de la autorizaţii pentru xyz până la amenzi, credeţi că statul român nu ar avea bani să plătească pensiile şi şomajul? Câţi dintre ţigani au avize de construcţie pentru palatele lor, câţi le-au construit cu firme care să plătească apoi taxe statului?

De 21 de ani mergem şi votăm aceeaşi oameni pentru care fii patriei şi-au dat viaţa pentru a-i înlătura de la conducere. Pentru ce au murit acei copii, majoritatea studenţi, copii care-şi tociseră coatele învăţând. Au murit ca să fim conduşi tot de vre-un cizmar? Sau au murit pentru o românie plină de prosperitate si de valori naţionale?

De ce să mergi la vot pentru o pungă de făină şi o sticlă de ulei? Nu poţi să le iei şi să nu te duci la vot? Îţi dă acum şi apoi îţi ia înzecit pentru că el trebuie să-şi recupereze paguba şi să şi câştige în plus.

O revoluţie s-ar putea face şi prin lipsa de la vot.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu